Nieuwsberichten

Sorteren op
Filteren op onderwerp:
16/4/2024

Persoonlijke aanpak werkt, verzuimduur psychische klachten aanzienlijk korter

Dit is onze werkwijze

“Bijna een kwart van al het verzuim in 2023 werd veroorzaakt door langdurige stress gerelateerde klachten. En de gemiddelde verzuimduur per ziekmelding was 240 dagen.” Dit bleek onlangs uit cijfers van twee grote landelijke arbodiensten. Hoe zit dat bij Vitaal!? Ook bij ons werd in 2023 een groot deel van het verzuim veroorzaakt door psychische klachten (21%). Maar de gemiddelde verzuimduur per ziekmelding was ‘slechts’ 88 dagen. Benieuwd hoe we dat doen? Je leest hieronder alles over onze adequate persoonlijke aanpak!

Leestijd:
4
min.
Delen op:

Verzuim

22/1/2024

Wanneer zet je een 2e spoor traject in?

Verschillende omstandigheden waarbij een 2e spoor traject aangeraden wordt.

Als jouw medewerker ziek is, dan zul je als werkgever rekening willen houden met de kaders die vanuit de Wet Verbetering Poortwachter gesteld zijn. Deze wet is gericht op het bevorderen van de re-integratie van arbeidsongeschikte medewerkers. Het UWV geeft aan om eerst in te zetten op re-integratie binnen het eigen bedrijf (zogenaamde 1e spoor). Als er geen mogelijkheden zijn die passen bij de belastbaarheid van de medewerker (door blijvende beperkingen), dan is het advies om re-integratie 2e spoor op te starten.

Leestijd:
3
min.
Delen op:

Re-integratie

10/1/2024

De eerste maanden van Ronald bij Vitaal!

‘’Het verschil is enorm’’

Drie maanden geleden begon Ronald zijn nieuwe uitdaging als operationeel manager bij Vitaal!. We namen de gelegenheid om hem te vragen naar zijn ervaringen gedurende de eerste maanden.

Leestijd:
3
min.
Delen op:

Algemeen

28/12/2023

Jaaroverzicht Vitaal! 2023

Ons jaar samengevat

Het afgelopen jaar was voor ons een periode van groei en ontwikkeling. Daarnaast was het ook een drukke tijd met veel mooie uitdagingen. We hebben een samenvatting gemaakt, zodat je een kleine indruk krijgt van het jaar van Vitaal!

Leestijd:
5
min.
Delen op:

Algemeen

20/10/2023

Hoe vaak moet je een PMO aanbieden?

De ins en outs van een PMO

Een preventief medisch onderzoek, kortweg PMO, wordt door een werkgever aan haar werknemers aangeboden. In deze blog lees je kort en bondig de ins en outs van het PMO.

Leestijd:
2
min.
Delen op:

Preventie

12/10/2023

Is een Preventief Medisch Onderzoek verplicht?

We leggen het uit

Een preventief medisch onderzoek is voor werkgevers verplicht, voor werknemers niet. Hoe dit zit en wat er van werkgevers verwacht mag worden, lees je in onderstaand bericht. Ook lees je er wat het onderzoek inhoudt en hoe er met jouw gegevens omgegaan wordt.

Leestijd:
3
min.
Delen op:

Preventie

6/10/2023

Vitaal! slaat de handen ineen met de De Graafschap

Samen d'ran

Als onderdeel van Flexfamily is Vitaal! nu op een opvallende manier aanwezig in het prachtige stadion De Vijverberg.

Leestijd:
1
min.
Delen op:

20/9/2023

Eigenrisicodrager: de voor- en nadelen

Alles wat je moet weten

Een belangrijke beslissing voor werkgevers: Word je een eigenrisicodrager of niet? We nemen je mee door de voordelen en nadelen, en helpen je beoordelen of jouw organisatie er geschikt voor is.

Leestijd:
3
min.
Delen op:

Sociale zekerheid

Hoe kunnen wij je helpen?

Zijn er nog vragen en/of onduidelijkheden? Of wil je weten wat wij specifiek voor jou, je medewerkers of organisatie kunnen betekenen? Bel ons gerust of vul het contactformulier in. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

We horen graag van je!
info@vitaalarbo.nl0573 21 50 51
Martine Gaasbeek
Directeur Vitaal!

Neem contact op

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Er ging iets mis bij het versturen van het formulier.