preventie

1e spoor
begeleiding

Bij de re-integratie van jouw medewerker ga je, met het advies van de bedrijfsarts, kijken wat de mogelijkheden voor werkhervatting zijn. Het doel is uiteindelijk terugkeer in de eigen (aangepaste) functie of een duurzame werkhervatting in een andere functie binnen jouw organisatie.

Vitaal!
Neem contact op

Wat is re-integratie
1e spoor?

Terugkeer naar eigen werkgever

Re-integratie in spoor 1 betekent dat de focus ligt op terugkeer naar de eigen (aangepaste) functie en werkgever. De arbeidsdeskundige van Vitaal! kijkt in een vroeg stadium mee naar de mogelijkheden en kansen hiervoor. We vertalen beperkingen naar mogelijkheden en onderzoeken samen met jou en je medewerker de kansen op terugkeer naar werk. Het inzetten van een 1e spoor traject is een wettelijke verplichting. Jij en je medewerker hebben samen een inspanningsverplichting om actief en doelgericht te werken aan de terugkeer op de werkvloer.

Hoe verloopt re-integratie 1e spoor?

Samen aan de slag

De arbeidsdeskundige onderzoekt of jouw medewerker volledig kan terug kan keren binnen jouw bedrijf. Natuurlijk in samenspraak met onze bedrijfsarts. Als dat geen optie is, dan zal er gekeken worden of terugkeer naar de eigen functie mogelijk is door aanpassingen in de functie te doen. Bijvoorbeeld aanpassingen op de werkplek of aanpassing van werktijden. Mochten beiden geen optie zijn, dan dient er binnen jouw organisatie gekeken te worden of er andere functie(s) zijn die passen bij de belastbaarheid van de medewerker.

Kwaliteit gegarandeerd

Re-integratie is specialistenwerk. Omdat wij kwaliteit erg belangrijk vinden, worden onze trajecten uitgevoerd door adviseurs die gecertificeerd zijn. Ook worden wij jaarlijks ge-audit door het Blik op Werk keurmerk.
Beoordeling re-integratie trajecten door werknemers
8/10
Beoordeling re-integratie trajecten door werkgevers
9/10

Hoe kunnen wij je helpen?

Zijn er nog vragen en/of onduidelijkheden? Of wil je weten wat wij specifiek voor jou, je medewerkers of organisatie kunnen betekenen? Bel ons gerust of vul het contactformulier in. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Of neem persoonlijk
contact met mij op!
linda@vitaalarbo.nl+31 6 20 96 30 72
Linda Lankveld
Senior adviseur
re-integratie & Vertrouwenspersoon Vitaal!

Neem contact op

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Er ging iets mis bij het versturen van het formulier.