Bedrijfsarts

Bedrijfsarts

Is jouw medewerker ziek en/of ben je op zoek naar een bedrijfsarts die betrokken is bij jouw organisatie, adequaat handelt, meedenkt en goed bereikbaar is?

Dan ben je bij Vitaal aan het juiste adres. Wij zetten in op een samenwerking gebaseerd op sterk partnerschap en diepgaande kennis van organisaties in Gelderland en Overijssel. Ons doel is om jouw medewerker duurzaam en efficiënt terug naar het werk te begeleiden. Hoe we dat doen? Dat lees je hieronder.

Vitaal!
Neem contact op
arbo arts

Een betrokken bedrijfsarts

Altijd dichtbij

Onze bedrijfsartsen zijn al jaren vertrouwd bij organisaties in Gelderland en Overijssel, met diverse spreekuurlocaties en vaak ook op de eigen locaties van onze partners. Vitaal! onderscheidt zich door jouw organisatie te voorzien van een vaste bedrijfsarts die jouw bedrijf leert kennen. Dit doen we met korte lijnen en snel schakelen, waarbij je de bedrijfsarts zelfs direct via WhatsApp kunt benaderen.

Een ander kenmerk is onze flexibiliteit en adequate aanpak. Indien gewenst kunnen jouw medewerkers al binnen 48 uur op spreekuur komen. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om spreekuren op jouw eigen locatie te houden.

Verbonden door lokale taal, onze partners in Oost-Nederland

Waarom en wanneer ga je naar de bedrijfsarts?

Gezondheid en inzetbaarheid in balans

Wanneer een medewerker ziekgemeld is, moet hij binnen 6 weken door de bedrijfsarts worden gezien. De bedrijfsarts beoordeelt of er sprake is van ziekte en in welke mate de medewerker arbeids(on)geschikt is. Ook kunnen medewerkers een afspraak maken voor een arbeidsomstandighedenspreekuur, zelfs als ze niet ziek zijn. De bedrijfsarts geeft een onafhankelijk advies over werk, werkhervatting en herstel, gebaseerd op de medische situatie van de medewerker.

De bedrijfsarts adviseert welke stappen nodig zijn voor herstel en informeert de werkgever over de voorwaarden waaraan de taken van de medewerker tijdens re-integratie moeten voldoen. Hij bewaakt de balans tussen werkhervatting en herstel en koppelt zijn bevindingen terug aan zowel de medewerker als de werkgever.
Wanneer bedrijfsarts?

Wat maakt Vitaal! de juiste keuze?

Kostenbesparend in plaats van een kostenpost

We begrijpen dat arbodienstverlening wordt gezien als een kostenpost. Geld dat je liever investeert in andere aspecten van jouw bedrijf. Echter, verzuim is onvermijdelijk. Het is daarom cruciaal om efficiënt te handelen wanneer verzuim zich voordoet. De kosten van een zieke medewerker bedragen gemiddeld €200,- per dag en kunnen zelfs oplopen tot €400,-. Het is dus mogelijk om kosten te besparen door verzuimbegeleiding efficiënt aan te pakken en geen tijd te verliezen.

Onze unieke aanpak

Bij Vitaal! behalen we winst dankzij onze unieke aanpak. Geen logge structuren, maar een directe lijn met je eigen casemanager en bedrijfsarts. Samen met jou maken we afspraken over wanneer we jouw medewerker begeleiden en hoe snel hij of zij door de bedrijfsarts wordt gezien. Terwijl je bij de meeste arbodiensten tot 6 weken moet wachten voordat jouw medewerker bij de bedrijfsarts terecht kan, kan dit bij ons binnen een week, en in spoedgevallen zelfs binnen 48 uur. Zo bereik je in de meeste situaties (tijd)winst in het herstelproces en is jouw medewerker sneller terug aan het werk.

Veelgestelde vragen

Algemeen

Is een arbodienst verplicht?
Waar vinden onze spreekuren plaats?
Kunnen spreekuren bij mij op locatie plaatsvinden?
Hoe wissel je van arbodienst?
Wat is eigen regie?
Wat is een arbobeleid?
Op de agenda krijgen
Wat is een arbodienst en wat doet een arbodienst?
Hoe gaat een arbodienst met jouw gegevens om?

Verzuim

Wat doet een bedrijfsarts?
Wat is een casemanager en wat doet een casemanager?
Wat doet een vertrouwenspersoon?
Bekijk alle veelgestelde vragen

Hoe kunnen wij je helpen?

Zijn er nog vragen en/of onduidelijkheden? Of wil je weten wat wij specifiek voor jou, je medewerkers of organisatie kunnen betekenen? Bel ons gerust of vul het contactformulier in. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

We horen graag van je!
info@vitaalarbo.nl0573 21 50 51
Martine Gaasbeek
Directeur Vitaal!

Neem contact op

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Er ging iets mis bij het versturen van het formulier.