Verzekeringsarts

Verzekeringsarts

Als jouw organisatie eigenrisicodrager is, biedt Vitaal! niet alleen een vaste bedrijfsarts maar ook een verzekeringsarts die gespecialiseerd is in sociale zekerheidsvraagstukken van ex-medewerkers, met name gericht op WGA- en Ziektewet-kwesties. Samen zetten we ons in om jouw medewerker actief terug naar werk te begeleiden, zelfs na hun dienstverband, met adviezen die passen bij jouw organisatie.

Vitaal!
Neem contact op
Verzekeringsarts Gelderland

Wat doet de verzekeringsarts?

Expert in sociale zekerheid

De verzekeringsarts houdt zich bezig met verzuimbegeleiding en beoordeling van belastbaarheid/arbeids(on)geschiktheid in de uitvoering van de Ziektewet en de WGA. Een persoonlijke aanpak en maatwerk staan centraal, om een duurzame terugkeer naar de arbeidsmarkt te bevorderen en schadelast te verkleinen.

Wanneer naar de verzekeringsarts?

Altijd zoekend naar mogelijkheden

Als jouw ex-medewerker na 104 weken een WIA (WGA) uitkering ontvangt, beoordeelt de de verzekeringsarts periodiek of de belastbaarheid is gewijzigd, of er re-integratie mogelijk is en of het aanvragen van een WIA-herbeoordeling bij UWV zinvol is.
Verzekeringsarts WGA
Verzekeringsarts Vitaal!

Waarom naar de verzekeringsarts?

Kansen benutten, duurzaam vooruit

De verzekeringsarts beoordeelt of er een verandering is opgetreden in de mogelijkheden en beperkingen van jouw ex-medewerker in de WGA en of een veranderde belastbaarheid tot een ander arbeidsongeschiktheidspercentage kan leiden. Als er een toename van mogelijkheden is kan uitstroom worden bevorderd door re-integratie te starten en een WIA-herbeoordeling bij UWV aan te vragen. Als duidelijk is dat arbeidsongeschiktheid volledig en duurzaam is kan een WIA-herbeoordeling leiden tot toekenning van een IVA-uitkering. In beide gevallen is er dan sprake van schadelastbeperking voor de eigenrisicodrager.

Onze verzekeringsarts

Deskundig, betrokken en toegankelijk

Vitaal! voorziet jouw organisatie graag van een vaste verzekeringsarts. Een belangrijk kenmerk van onze verzekeringsarts is de jarenlange ervaring in de uitvoering van de sociale zekerheid (Ziektewet en WIA).

Nog een kenmerk van onze bedrijfs- en verzekeringsartsen is hun flexibiliteit. Jouw (ex-) medewerkers kunnen al binnen 48 uur terecht voor een spreekuur en indien gewenst kunnen de spreekuren zelfs op jouw eigen locatie plaatsvinden.
Verzekeringsarts WIA

Hoe kunnen wij je helpen?

Zijn er nog vragen en/of onduidelijkheden? Of wil je weten wat wij specifiek voor jou, je medewerkers of organisatie kunnen betekenen? Bel ons gerust of vul het contactformulier in. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

We horen graag van je!
info@vitaalarbo.nl0573 21 50 51
Martijn Haentjens
Verzekeringsarts Vitaal!

Neem contact op

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Er ging iets mis bij het versturen van het formulier.