arbeidsomstandighedenspreekuur

Arbeidsomstandigheden spreekuur

Wanneer jouw medewerkers klachten ervaren, waarvan zij denken dat deze met het werk te maken hebben, kunnen zij hiervoor altijd een afspraak maken met de bedrijfsarts.

Vitaal!
Neem contact op
arbeidsomstandighedenspreekuur arbowet

Wat is een arbeidsomstandigheden spreekuur (AOS)?

Preventief spreekuur

Een AOS wordt ook wel een preventief spreekuur genoemd. Dit vindt plaats bij de bedrijfsarts, wanneer de medewerker niet ziekgemeld is. De medewerker kan altijd contact met de bedrijfsarts opnemen om te praten over zaken die te maken hebben met gezondheid en werkomstandigheden. Deze spreekuren kunnen, indien de medewerker dit wenst, anoniem voor de werkgever plaatsvinden. De kosten voor een AOS worden door de werkgever betaald. Een AOS kan zowel door de werkgever als door de medewerker aangevraagd worden.

Waarom een arbeidsomstandigheden spreekuur?

Optimale inzetbaarheid

Het doel van een AOS is  het creëren van een veilige en gezonde arbeidsomgeving voor de medewerkers van jouw bedrijf. Naar aanleiding van een AOS volgt er een advies, dit varieert van ergonomisch advies, het bespreken van psychosociale belasting tot advies over stressmanagement. Door tijdig in contact te komen met de bedrijfsarts, kan er vroeg bijgestuurd worden. Bijvoorbeeld door een (preventieve) interventie te adviseren. Zo kan (toekomstig) verzuim aanzienlijk verkort of zelfs voorkomen worden.
arbeidsomstandighedenspreekuur vitaal
preventief spreekuur

Wanneer maak je een afspraak voor een arbeidsomstandigheden-spreekuur?

Vrij toegankelijk spreekuur

Elke medewerker mag altijd op elk moment een afspraak bij de bedrijfsarts aanvragen. Een (lange) periode onder hoge werkdruk presteren, kan een goede aanleiding zijn voor het aanvragen van een AOS. Ook kan er een AOS worden aangevraagd, wanneer er bijvoorbeeld werkplek advies nodig is. Een open en eenvoudige communicatielijn met de bedrijfsarts is van essentieel belang voor het bevorderen van een gezonde en veilige werkomgeving en voorkomt uitval.

Hoe kunnen wij je helpen?

Zijn er nog vragen en/of onduidelijkheden? Of wil je weten wat wij specifiek voor jou, je medewerkers of organisatie kunnen betekenen? Bel ons gerust of vul het contactformulier in. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

We horen graag van je!
info@vitaalarbo.nl0573 21 50 51
Martine Gaasbeek
Directeur Vitaal!

Neem contact op

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Er ging iets mis bij het versturen van het formulier.