Eigenrisicodragerschap Vitaal

Eigenrisicodragerschap

Wij zorgen dat jij aan alle verplichtingen voldoet die je als eigenrisicodrager hebt. Ook verlonen wij de Ziektewetuitkering. Vitaal! ontzorgt en zorgt voor regie op schadelast.

Vitaal!
Neem contact op
Wat is eigenrisicodragerschap?

Wat is eigenrisicodragerschap (ERD)?

Regie op schadelast

In Nederland ben je als werkgever verantwoordelijk voor de sociale verzekeringswetten (zoals ziektewet) van je medewerkers. Als werkgever draag je hiervoor premiekosten af aan de werkhervattingskas (WHK). Wat jij als werkgever moet betalen, is afhankelijk van een aantal zaken (de loonsom, de uitbetaalde WGA- en Ziektewet uitkeringen en de sectorpremie). Meestal ontvang je in november de beschikking van het UWV hiervan, met daarin de gegevens waarop de premie gebaseerd is.

Door deze sociale verzekeringswetten, kan een medewerker die ziek uit dienst gaat, terugvallen op een Ziektewet uitkering van het UWV. Werkgevers kunnen er echter ook voor kiezen, zelf de verantwoordelijkheid en kosten te dragen voor het re-integreren en het betalen van de Ziektewet uitkering. Dit heet het eigenrisicodragerschap. Vanzelfsprekend vervalt dan ook de premie die jaarlijks betaald moet worden aan het UWV middels de WHK.

Wil jij weten of het eigenrisicodragerschap Ziektewet of WGA jouw organisatie financieel voordeel oplevert? Bereken het nu met de premiewijzer.

Vitaal! ondersteunt jou bij het eigenrisicodragerschap

Volledige ontzorging

Vitaal! ondersteunt jou als werkgever in alle taken van het eigenrisicodragerschap. Wij:

Begeleiden jouw ex-medewerker tijdens ziekte en vervullen namens jou, alle (wettelijke) taken.
Berekenen het dagloon en zorgen voor de loonstroken voor jouw ex-medewerker. Jij ontvangt van ons een SEPA bestand voor de betaling.
Kijken mee naar het percentagearbeidsongeschiktheid dat door het UWV op basis van standaard richtlijnen is vastgesteld (waar je als werkgever slechts zeer beperkte invloed op hebt).
Bieden de mogelijkheid voor een periodieke beoordeling door onze verzekeringsarts, die de haalbaarheid van een herbeoordeling bij het UWV toetst.
Houden grip op schadelast, door alert te zijn op re-integratiekansen.
Sturen actief op werkhervatting in ander betaald werk d.m.v. een sollicitatieplicht bij arbeidsmogelijkheden.
Voeren namens jou, bezwaar en beroep indien nodig.

Ben jij van plan eigenrisicodrager te worden, of ben je het reeds geworden? Vitaal! ondersteunt graag jouw organisatie. Neem contact met ons op!

Vitaal!
Neem contact op
Sociale zekerheid
premiewijzer eigenrisicodragerschap

Premiewijzer

Bereken snel het voordeel

Heb jij je wel eens afgevraagd of het eigenrisicodragerschap Ziektewet of WGA jouw organisatie financieel voordeel oplevert? Met de premiewijzer van Vitaal! krijg je direct een advies op maat. In dit advies leggen we uit hoe het advies tot stand is gekomen en welke informatie hiervoor is gebruikt. Je ontvangt het rapport na het invullen binnen korte tijd in je mail.

Ziektewet

Ondersteuning eigenrisicodragerschap

Wanneer je eigenrisicodrager bent betekent dit dat je verantwoordelijk bent voor de begeleiding van jouw (ex)medewerkers tijdens de Ziektewet of WGA uitkering. Vitaal! zorgt ervoor dat jij aan alle wettelijke verplichtingen voldoet met specialistische kennis en met de menselijke maat! Uiteraard kunnen wij ook de uitkeringsadministratie en verloning voor je verzorgen.
Ziektewet Vitaal
WIA/WGA Vitaal

WIA/WGA

Schadelast beheersbaar

Jouw (ex)medewerker is bij Vitaal! in goede handen. Onze deskundigen zien je medewerker regelmatig en sturen op (arbeids)mogelijkheden. Op deze wijze zetten we altijd in op activiteiten die leiden naar werk of een herbeoordeling. Vitaal! houdt jouw schadelast beheersbaar en zorgt ervoor dat kansen benut worden. 

Hoe kunnen wij je helpen?

Zijn er nog vragen en/of onduidelijkheden? Of wil je weten wat wij specifiek voor jou, je medewerkers of organisatie kunnen betekenen? Bel ons gerust of vul het contactformulier in. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

We horen graag van je!
info@vitaalarbo.nl0573 21 50 51
Martine Gaasbeek
Directeur Vitaal!

Neem contact op

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Er ging iets mis bij het versturen van het formulier.