preventie

2e spoor begeleiding

Als blijkt dat terugkeer naar het eigen werk niet lukt, dan zal de arbeidsdeskundige dit onderbouwen in een rapportage. Deze rapportage vormt de basis voor de start van een re-integratie traject 2e spoor. Vitaal! zorgt ervoor dat jij en jouw medewerker hierbij goed begeleid worden.

Vitaal!
Neem contact op

Wat is re-integratie 2e spoor?

Focus op re-integratiemogelijkheden

Als jouw medewerker niet kan terugkeren in de eigen functie of een andere functie binnen jouw bedrijf, dan dient er buiten jouw organisatie gekeken te worden naar werk. Re-integratie 2e spoor is gericht op werkhervatting buiten de eigen organisatie. De re-integratie adviseur van Vitaal! ondersteunt jou en je medewerker om een duurzame plaatsing te realiseren bij een nieuwe werkgever. Dit zorgt ervoor dat jouw medewerker weer aan de slag kan. Voor de medewerker betekent dit een start in een goed passende baan en voor jou betekent dit, dat het zorgt voor schadelastbeperking. Het verzuim wordt verkort en instroom in de WIA wordt voorkomen. Voor jouw medewerker is dit natuurlijk ook een fijner toekomstperspectief.

Inhoud re-integratie 2e spoor trajecten

Duurzame terugkeer naar de arbeidsmarkt

Ziek zijn en het mogelijk los moeten laten van een vertrouwde werkplek en collega’s doet iets met jouw medewerker. Hier is binnen het re-integratie traject 2e spoor aandacht voor. Daarnaast doorloopt de medewerker verschillende fases die antwoord geven op de vragen; wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik, waarom wil ik dat en hoe ga ik dat realiseren? Natuurlijk moet dit passen bij jouw medewerker en bij de belastbaarheid van hem of haar. Als dit duidelijk is worden alle sollicitatieactiviteiten aangepast op deze geduide functie(s). Mocht jouw medewerker solliciteren lastig vinden, dan wordt hij of zij hierin ondersteund. Ook benadert onze re-integratie adviseur haar eigen netwerk en wordt ook het netwerk van Flexfamily ingezet.

Re-integratie begeleiding bij 2e spoor

Denken in kansen en mogelijkheden

Wij vinden het belangrijk dat zowel jouw medewerker als jijzelf, merkt dat de begeleiding binnen een re-integratie traject 2e spoor van toegevoegde waarde is en het gewenste resultaat oplevert. We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. Hierbij denken we, indien nodig, buiten de gebaande paden met als doel het genereren van een werkplek. Soms heeft een medewerker het nodig om eerst weer uren op te bouwen en te ervaren dat deze weer kan deelnemen aan het arbeidsproces. Dan zetten we een werkervaringsplek/proefplaatsing in om dat te bewerkstelligen.

Onze senior adviseur re-integratie Linda Lankveld

Professionele begeleiding

Linda Lankveld is senior adviseur re-integratie bij Vitaal!. Bij Vitaal! is zij verantwoordelijk voor de 2e en 3e spoor trajecten. Met meer dan 20 jaar ervaring heeft Linda een breed netwerk in de Achterhoek, de Liemers, Twente en Salland. Met haar expertise en brede netwerk heeft zij al veel kandidaten aan het werk geholpen.

Linda beschikt over de volgende kwaliteitskeurmerken:

Kwaliteit gegarandeerd

Re-integratie is specialistenwerk. Omdat wij kwaliteit erg belangrijk vinden, worden onze trajecten uitgevoerd door adviseurs die gecertificeerd zijn. Ook worden wij jaarlijks ge-audit door het Blik op Werk keurmerk.
Beoordeling re-integratie trajecten door werknemers
8/10
Beoordeling re-integratie trajecten door werkgevers
9/10

Hoe kunnen wij je helpen?

Zijn er nog vragen en/of onduidelijkheden? Of wil je weten wat wij specifiek voor jou, je medewerkers of organisatie kunnen betekenen? Bel ons gerust of vul het contactformulier in. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Of neem persoonlijk
contact met mij op!
linda@vitaalarbo.nl+31 6 20 96 30 72
Linda Lankveld
Senior adviseur
re-integratie & Vertrouwenspersoon Vitaal!

Neem contact op

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Er ging iets mis bij het versturen van het formulier.