Werkplekonderzoek

Werkplekonderzoek

Tijdens een werkplekonderzoek worden de werkomstandigheden beoordeeld, met als doel het wegnemen of minimaliseren van risico’s binnen het werk. Zo verhelp of voorkom je werkgerelateerde klachten en ziekteverzuim.

Vitaal!
Neem contact op
werkplekonderzoek vitaal

Wat is een werkplekonderzoek?

Optimale werkomstandigheden

Bij een werkplekonderzoek beoordeelt een deskundige of de werkomstandigheden optimaal zijn. Ook wordt de werkwijzen beoordeeld. Denk hierbij aan het gebruik van machines waarmee gewerkt wordt, de instelling van de bureaustoel, het werkblad en de beeldschermen. Wanneer er verbeterpunten worden geconstateerd, zullen die -waar mogelijk- direct worden uitgevoerd. Na het werkplekonderzoek legt de deskundige zijn of haar bevindingen vast in een rapportage. Jouw organisatie kan aan de hand daarvan bepalen welke verbeterpunten zij gaat doorvoeren en op welke wijze dit gebeurd.

Het doel van een werkplekonderzoek

Risico's wegnemen

Een werkplekonderzoek is bedoeld om de gezondheidsrisico’s tijdens het werk weg te nemen of te minimaliseren. Hierdoor voorkom of verklein je de kans op werk gerelateerde klachten, die vervolgens tot mogelijk verzuim kunnen leiden.

Een goed voorbeeld hiervan is het juist instellen en gebruiken van een werkplek. Bijvoorbeeld van bureaus, stoelen, maar ook ergonomisch gebruik van machines. Een ergonomisch correct ingerichte werkplek kan leiden tot minder risico's, meer motivatie en productiviteit. Daarnaast voelen medewerkers zich meer gewaardeerd.
doel werkplekonderzoek
werkplekonderzoek arbo

Een werkplekonderzoek laten uitvoeren?

Deskundige uitvoering

Vitaal! heeft ervaring in werkplekonderzoeken voor zowel industriële, als ook kantoor omgevingen. Een werkplekonderzoek kan door verschillende personen worden uitgevoerd. Dit is geheel afhankelijk van de aard van het werk, de werkplek of het probleem. Vaak worden werkplekken in een kantooromgeving uitgevoerd door de preventiemedewerker. Echter, bij specifieke risico’s is het inschakelen van een specialist wenselijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een veiligheidskundige, ergonoom of een arbeidshygiënist.

Vitaal!
Offerte aanvragen

Hoe kunnen wij je helpen?

Zijn er nog vragen en/of onduidelijkheden? Of wil je weten wat wij specifiek voor jou, je medewerkers of organisatie kunnen betekenen? Bel ons gerust of vul het contactformulier in. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

We horen graag van je!
info@vitaalarbo.nl0573 21 50 51
Martine Gaasbeek
Directeur Vitaal!

Neem contact op

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Er ging iets mis bij het versturen van het formulier.