Medewerkerstevredenheidsonderzoek

Medewerkerstevredenheids-onderzoek

Een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) geeft informatie over de beleving en tevredenheid van medewerkers ten opzichte van het werk. Het geeft jou als werkgever inzichten in de perceptie en voldoening van werknemers, waardoor er gericht verbeteringen kunnen worden aangebracht in jouw organisatie.

Vitaal!
Neem contact op
Medewerkerstevredenheid meten

Wat is een MTO?

Werkgeluk bevorderen

Een medewerkerstevredenheidsonderzoek is een instrument dat je gebruikt om de tevredenheid en betrokkenheid van je medewerkers te meten. Dit doe je om mogelijke problemen of knelpunten zichtbaar te maken, met als doel om deze te verbeteren of weg te nemen.

Door middel van een vragenlijst wordt feedback verzamelt van medewerkers over verschillende aspecten van hun werk en werkomgeving. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere; werkdruk, werkomgeving, werkinhoud en contacten met collega’s en leidinggevenden.

De meerwaarde van een MTO

Betrokken medewerkers

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het uitvoeren van een medewerkerstevredenheidsonderzoek,  zowel voor de medewerker als voor de werkgever.

Voor medewerkers biedt een medewerkerstevredenheidsonderzoek een platform om hun zorgen, voorkeuren en feedback te uiten. Het stelt jouw medewerkers in staat om hun stem te laten horen en bij te dragen aan de verbetering van hun werkomgeving. Door deel te nemen aan het onderzoek, kunnen medewerkers zich gewaardeerd voelen omdat de organisatie hun mening serieus neemt. Het onderzoek kan ook helpen om mogelijke problemen te identificeren die medewerkers ervaren, zoals een hoge werkdruk, gebrek aan erkenning, gebrek aan ontwikkelingsmogelijkheden of conflicten op de werkplek. Hierdoor kan jij als werkgever gerichte actie ondernemen om deze problemen aan te pakken en de tevredenheid en betrokkenheid van medewerkers te verbeteren.

Voor jou als werkgever biedt een medewerkerstevredenheidsonderzoek waardevolle informatie om het welzijn en de betrokkenheid van je medewerkers te begrijpen en te verbeteren. Door de feedback van medewerkers te analyseren, krijg je een goed beeld van de sterke punten en van de punten waarop verbetering mogelijk is. Dit kan je helpen bij het nemen van beslissingen op het gebied van medewerkersbeleid en HR-management. Het onderzoek kan ook helpen om de relatie tussen medewerkerstevredenheid en organisatieresultaten te begrijpen.

Daarnaast kan een medewerkerstevredenheidsonderzoek ook een positief effect hebben op de organisatiecultuur en het werkklimaat. Dit kan leiden tot een betere samenwerking, vertrouwen en teamwerk binnen jouw bedrijf.
Doel Medewerkerstevredenheidsonderzoek

Tevredenheid van je medewerkers meten?

Volledig verzorgd

Overweeg je om een medewerkerstevredenheidsonderzoek in te zetten? Vitaal! staat klaar om jouw organisatie hierbij te ondersteunen. Wij voeren een volledig verzorgd onderzoek uit en brengen de medewerkerstevredenheid van jouw organisatie in kaart. Bovendien bieden we ondersteuning bij het implementeren van verbeterpunten, mocht dat gewenst zijn.

Vitaal!
Neem contact op
Medewerkerstevredenheidsonderzoek Vitaal!

Hoe kunnen wij je helpen?

Zijn er nog vragen en/of onduidelijkheden? Of wil je weten wat wij specifiek voor jou, je medewerkers of organisatie kunnen betekenen? Bel ons gerust of vul het contactformulier in. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

We horen graag van je!
info@vitaalarbo.nl0573 21 50 51
Martine Gaasbeek
Directeur Vitaal!

Neem contact op

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Er ging iets mis bij het versturen van het formulier.