Risico Inventarisatie & Evaluatie

Vitaal analyseert risico's vanuit diverse invalshoeken. Op deze manier neem je maatregelen die er écht toe doen. Samen zorgen we voor gezonde medewerkers.

Is een RI&E verplicht?

Gezond en veilig werken

Een RI&E is verplicht voor alle bedrijven. Dit staat in de Arbowet. Er zijn echter wel verschillen. Deze hebben o.a. te maken of je onder een CAO valt, of als er een erkend branche instrument is. Ook is er een aantal factoren, dat bepaalt of jij een RI&E moet laten toetsen door een kerndeskundige.

Er geldt één uitzondering voor een RI&E: Wanneer het bedrijf voor maximaal 40 uur per week personeel in dienst heeft (exclusief werkgever zelf, inclusief uitzendkrachten en stagiaires), hoeft er géén RI&E opgesteld te worden. Wij helpen je graag om te bepalen welke situatie voor jou van toepassing is.

Mag ik een RI&E zelf uitvoeren?

Alle risico's in beeld

Een RI&E kun je prima zelf doen als jouw organisatie bijvoorbeeld geen hele bijzondere werkomstandigheden kent. Wordt het ingewikkelder omdat jullie bijvoorbeeld werken met veel gevaarlijke stoffen of ingewikkelde machines, dan is het verstandig om je te laten ondersteunen door een specialist. Zijn er meer dan 25 medewerkers in dienst en heb je geen gebruik gemaakt van een erkend branche instrument, dan moet jouw RI&E sowieso getoetst worden. Vaak is het dan makkelijker om alvast de kerndeskundige mee te nemen in de uitvoering, die ook een rol speelt bij de toetsing. Natuurlijk kun je ook alles zelf doen en kunnen wij de RI&E alleen voor je toetsen.

Wat is een plan van aanpak?

Risico's wegnemen

Nadat alle risico's in kaart zijn gebracht, moet je een plan van aanpak maken waarin je beschrijft hoe je de risico's gaat wegnemen of gaat verkleinen. In het plan van aanpak staan concrete acties en een tijdspad. Zonder een plan van aanpak is de RI&E niet volledig. Vitaal! helpt je om het plan van aanpak te maken of je te ondersteunen om acties uit te werken.

Vraag een offerte

Vitaal! helpt je graag om de risico’s van jouw bedrijf in kaart te brengen. Een RI&E is, naast een wettelijke verplichting, een uitstekend middel om goed werkgeverschap verder vorm te geven. Vul ons formulier in en ontvang vrijblijvend een offerte!

Hoe kunnen wij je helpen?

Zijn er nog vragen en/of onduidelijkheden? Of wil je weten wat wij specifiek voor jou, je medewerkers of organisatie kunnen betekenen? Bel ons gerust of vul het contactformulier in. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

We horen graag van je!
info@vitaalarbo.nl0573 21 50 51
Martine Gaasbeek
Directeur Vitaal!

Neem contact op

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Er ging iets mis bij het versturen van het formulier.