Re-integratie Vitaal

Re-integratie

Als jouw medewerker arbeidsongeschikt is en de bedrijfsarts geeft aan dat er weer (gedeeltelijke) arbeidsmogelijkheden zijn, dan moet je samen met je medewerker aan de re-integratie gaan werken. Natuurlijk doe je dit bij voorkeur binnen je eigen organisatie, maar soms lukt dit niet. Hieronder lees je wat dit inhoudt en wat de betekenis is van spoor 1, 2 en spoor 3 re-integratie.

Vitaal!
Neem contact op

Arbeidsdeskundig onderzoek

Optimale re-integratiebegeleiding

Re-integratie is een complex proces, waarbij er rekening moet worden gehouden met aspecten uit de wet- en regelgeving. Een arbeidsdeskundige speelt een belangrijke rol bij het succesvol re-integreren van zieke medewerkers. Vitaal! ondersteunt jouw organisatie bij re-integratie en zorgt ervoor dat jouw wettelijke verplichtingen worden nagekomen.
Arbeidsdeskundig onderzoek Vitaal
1e spoor begeleiding Vitaal

1e spoor begeleiding

Focus op terugkeer naar eigen werkgever

Bij de re-integratie van jouw medewerker ga je, met het advies van de bedrijfsarts, kijken wat de mogelijkheden voor werkhervatting zijn. Het doel is uiteindelijk terugkeer in de eigen functie of een duurzame werkhervatting in een andere functie binnen jouw organisatie.

2e spoor begeleiding

Focus op mogelijkheden in werk

Als blijkt dat terugkeer naar de eigen werkgever niet lukt, dan zal de arbeidsdeskundige dit onderbouwen in een rapportage. Deze rapportage vormt de basis voor de start van een re-integratie traject 2e spoor. Vitaal! zorgt ervoor dat jij en jouw medewerker hierbij goed begeleid worden.
2e spoor begeleiding Vitaal
3e spoor begeleiding Vitaal

3e spoor begeleiding

Focus op werkhervatting

Wanneer je eigenrisicodrager voor de WGA bent kun je te maken krijgen met spoor 3 re-integratie. We begeleiden dan jouw (ex) medewerker met een WGA-uitkering naar passend werk. Wanneer je eigenrisicodrager voor de WGA bent heb je namelijk ook een re-integratie inspanningsverplichting na 2 jaar arbeidsongeschiktheid. Soms kan spoor 2 worden voortgezet om alsnog tot duurzame werkhervatting te komen. Het kan ook voorkomen dat er na ruim 2 jaar arbeidsmogelijkheden ontstaan, ook dan begeleidt Vitaal! jouw medewerker naar werkhervatting. Het doel van een re-integratie traject 3e spoor is nieuw werk en daarmee hogere inkomsten voor de medewerker en kostenreducering voor de werkgever.

Kwaliteit gegarandeerd

Re-integratie is specialistenwerk. Omdat wij kwaliteit erg belangrijk vinden, worden onze trajecten uitgevoerd door adviseurs die gecertificeerd zijn. Ook worden wij jaarlijks ge-audit door het Blik op Werk keurmerk.
Beoordeling re-integratie trajecten door werknemers
8/10
Beoordeling re-integratie trajecten door werkgevers
9/10

Hoe kunnen wij je helpen?

Zijn er nog vragen en/of onduidelijkheden? Of wil je weten wat wij specifiek voor jou, je medewerkers of organisatie kunnen betekenen? Bel ons gerust of vul het contactformulier in. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Of neem persoonlijk
contact met mij op!
linda@vitaalarbo.nl+31 6 20 96 30 72
Linda Lankveld
Senior adviseur
re-integratie & Vertrouwenspersoon Vitaal!

Neem contact op

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Er ging iets mis bij het versturen van het formulier.