Aanstellingskeuring

Aanstellingskeuring

Voor sommige functies is een medische keuring verplicht, om te bepalen of er geen risico’s zijn voor de gezondheid en veiligheid van de medewerker. Denk hierbij aan piloten, duikers, brandweerlieden, politieagenten en militairen.

Vitaal!
Neem contact op
Hoe werkt een aanstellingskeuring

Hoe werkt een aanstellingskeuring?

Gezonde start

De keuring vindt plaats als laatste onderdeel van de sollicitatie, de werkgever is dan al voornemens de persoon aan te nemen, mits er geen bijzonderheden uit de keuring komen. De bedrijfsarts beslist of de aanstellingskeuring uitgevoerd mag worden voor de bepaalde functie. Dit kan alleen als er sprake is van risico’s voor de gezondheid van de toekomstig medewerker of de omgeving. De bedrijfsarts is ook de enige die deze keuring uit mag voeren.

Wat wordt er onderzocht?

Functiegerichte onderzoeken

Afhankelijk van je (toekomstige) functie, zal de bedrijfsarts bepalen welke onderzoeken er plaats dienen te vinden. Hierbij kan je denken aan een fysieke keuring, waarbij je algemene gezondheidstoestand wordt beoordeeld. Je uithoudingsvermogen, bloeddruk, gehoor en je visus zijn voorbeelden van wat er onderzocht kan worden. Een psychologisch onderzoek kan ook onderdeel zijn, waarbij er een test wordt afgenomen en je een gesprek hebt met een psycholoog.
Aanstellingskeuring Vitaal

Afspraak maken

Heeft jouw medewerker een aanstellingskeuring nodig? Bij Vitaal kun je op korte termijn al terecht. Onze keuringen vinden plaats in ons kantoor in Lochem.

Neem contact met ons op en we helpen je graag verder!

Vitaal!
Neem contact op
Aanstellingskeuring afspraak maken

Hoe kunnen wij je helpen?

Zijn er nog vragen en/of onduidelijkheden? Of wil je weten wat wij specifiek voor jou, je medewerkers of organisatie kunnen betekenen? Bel ons gerust of vul het contactformulier in. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

We horen graag van je!
info@vitaalarbo.nl0573 21 50 51
Martine Gaasbeek
Directeur Vitaal!

Neem contact op

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Er ging iets mis bij het versturen van het formulier.