3e spoor begeleiding

Wanneer je eigenrisicodrager voor de WGA bent heb je ook een re-integratie inspanning na 2 jaar arbeidsongeschiktheid. Soms kan spoor 2 worden voortgezet om alsnog tot duurzame werkhervatting te komen. Het kan ook voorkomen dat er na ruim 2 jaar arbeidsmogelijkheden ontstaan, ook dan begeleidt Vitaal! je medewerker naar werkhervatting.

Vitaal!
Neem contact op

Wat is re-integratie
3e spoor?

Alle mogelijkheden benutten

Als een medewerker na twee jaar nog ziek is dan volgt een WIA-keuring bij het UWV. Medewerkers die nog arbeidsmogelijkheden hebben (35-80% arbeidsongeschikt) komen in aanmerking voor een WGA-uitkering. Ook gedurende deze uitkeringsperiode na 2 jaar ziekte gelden re-integratieverplichtingen voor de periode van maximaal 10 jaar

Inhoud 3e spoor re-integratie

Focus op werkhervatting

Wat 3e spoor anders maakt, is dat de medewerker veelal al stappen heeft doorlopen in 1e spoor en 2e spoor. Deze is dus al enige tijd aan het re-integreren en dat maakt dat de activiteiten en modules richting werk voor een groot deel overeenkomen met de voorafgaande fasen. Bij Vitaal! kiezen wij ervoor om samen met de medewerker te bepalen waar binnen 3e spoor de accenten dienen te worden gelegd om te komen tot het gewenste resultaat: een nieuwe baan. Zo kan het een uitdaging zijn om een kandidaat die al lang niet heeft gewerkt, gereed te maken voor nieuw werk. Ook hier kan gebruik gemaakt worden van bijvoorbeeld een werkervaringsplek/proefplaatsing. Het is van belang om potentiƫle werkgevers te overtuigen om een medewerker die al lang niet gewerkt heeft in dienst te nemen.

Kwaliteit gegarandeerd

Re-integratie is specialistenwerk. Omdat wij kwaliteit erg belangrijk vinden, worden onze trajecten uitgevoerd door adviseurs die gecertificeerd zijn. Ook worden wij jaarlijks ge-audit door het Blik op Werk keurmerk.
Beoordeling re-integratie trajecten door werknemers
8/10
Beoordeling re-integratie trajecten door werkgevers
9/10

Hoe kunnen wij je helpen?

Zijn er nog vragen en/of onduidelijkheden? Of wil je weten wat wij specifiek voor jou, je medewerkers of organisatie kunnen betekenen? Bel ons gerust of vul het contactformulier in. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Of neem persoonlijk
contact op met mij!
linda@vitaalarbo.nl+31 6 20 96 30 72
Linda Lankveld
Senior adviseur
re-integratie Vitaal!

Neem contact op

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Er ging iets mis bij het versturen van het formulier.