27/9/2021

Flexfamily lanceert Vitaal!

Doetinchem, 27 september 2021 – Vitaal! nieuwe activiteit binnen Flexfamily

Leestijd:
8
min.
Delen op:

Nadat Vitaal! is ontstaan uit de samenvoeging van de arbeidsdeskundige activiteiten van Koers Oost met de verzuimmanagement activiteiten van Flexfamily Vitaal!, heeft de organisatie zich ontwikkeld tot een volwaardige arbodienstverlener. Het team bestaat uit (senior) case managers, bedrijfsartsen en (senior)arbeidsdeskundigen. Daarnaast beschikt Vitaal! over een ruim palet aan specialisten waar zij mee samenwerkt zoals 2Work (loopbaan begeleiding, re-integratie en outplacement), veiligheidsdeskundigen etc. zodat zij op iedere vraag van haar klanten en medewerkers een oplossing kan bieden. Vitaal! is actief in Oost-Nederland en opereert op dit moment vanuit Lochem en Oldenzaal en wordt dit jaar nog gecertificeerd als arbodienst.

Het management van het Vitaal! team ligt in handen van Martine Gaasbeek die daarbij wordt ondersteund door de ruime ervaring en expertise van Sigrid Ries (bedrijfsarts) en Walter Olde Keizer (senior arbeidskundige). "De afgelopen jaren hebben wij gemerkt dat er in Oost-Nederland behoefte is aan een arbodienstverlener die het anders doet. Een partner voor zowel werknemers als organisaties die én breder kijkt én handelt dan alleen het medisch perspectief. Waar mensen de taal spreken en de cultuur begrijpen van het Oosten. Die dichtbij zijn. Waar betrokken en nuchter hand in hand gaan. Met hart voor de medewerker en voor de zaak. Waar je nog echt terecht kan.", aldus Martine Gaasbeek.

Martine vervolgt: "Onze aanpak is vooral gericht om mensen in alle aspecten gezond te houden. In zeker 80 procent van de verzuimsituaties gaat er een ander dan medisch probleem schuil achter dat mensen niet vitaal zijn. Wij zorgen er ook voor dat het gesprek tussen medewerker en leidinggevende binnen een organisatie op gang komt en blijft. Zo worden achterliggende oorzaken bespreekbaar, komen verantwoordelijkheden daar te liggen waar ze horen en worden de juiste keuzes gemaakt. Vandaar dat wij onze arbeidskundigen in een zo vroeg mogelijk stadium betrekken. Naast de menselijke kant besteden wij ruim aandacht aan intelligente data waarop zowel onze klanten als medewerkers goed onderbouwde (beleids- )keuzes kunnen maken".

Als onderdeel van haar meerjarige groeistrategie heeft Flexfamily de volgende stap gezet door de lancering van Vitaal!. "Wij zijn immers een groeiende familie van flex- en HR-specialisten werkzaam in en vanuit Oost-Nederland", aldus Michael Ammerlaan (algemeen directeur van Flexfamily). "Wij hebben de lancering van Vitaal! versneld na de toevoeging van Koers Oost aan onze groep afgelopen Juli. De keuze om zelf een activiteit op het gebied van arbodienstverlening te starten ligt enerzijds besloten in ons geloof dat het ook anders kan, sterker nog, moet. Vitaal! is dan ook geen 'dertien in het dozijn' arbodienstverlener. Anderzijds is er ook economische noodzaak om onze regio te blijven voorzien van vitale en duurzaam inzetbare medewerkers. Een trend als vergrijzing, de huidige schaarste en de Covid-19 crisis laten zien dat iedereen die woont, werkt, wil of kan werken in onze regio belangrijk is. Wij willen vanuit onze verantwoordelijkheid iedere dag bijdragen aan brede welvaart en welbevinden door het verbeteren van leven, werken en wonen in onze regio".

Over Flexfamily

Flexfamily is met haar dochterondernemingen Fides, Flexfactory, Seesing Flex, Aelbers, Marquette, Vast., Koers Oost en 2Work actief vanuit regio's de Achterhoek, Twente, de Liemers, Salland en Stedendriehoek. Flexfamily is ontstaan vanuit Fides dat door Clemens van Lent in 2004 is opgericht. In 2019 heeft het Franse Actual Leader Group een belang genomen in Flexfamily. Met het partnerschap van Actual Leader Group wil Flexfamily op de lange termijn een positie in de top 10 van de Nederlandse uitzendmarkt bereiken. Flexfamily heeft haar hoofdkantoor in Doetinchem, er werken gemiddeld 4.000 mensen bij ruim 900 klanten. Op basis van omzetcijfers 2020 neemt Flexfamily momenteel positie nr 28 in op de Nederlandse uitzendmarkt.

Preventie

Risico's op burn-out, ongevallen en verzuim brengt Vitaal! in kaart. Samen met jou werken we aan preventie zodat jouw medewerkers gezond blijven.

Risico's inventariseren
Sociale veiligheid
Fysieke veiligheid

Verzuim

Ziekteverzuim is in veel gevallen niet medisch. Vanuit die gedachte werkt Vitaal! altijd samen met jou en je medewerker aan een goede oplossing.

Oorzaak verzuim
Impact berekenen
Gepaste begeleiding

Re-integratie

Samen aan de slag naar werkhervatting. Bij langdurige arbeidsongeschiktheid onderzoekt Vitaal! alle mogelijkheden en werkt naar een passende oplossing voor iedereen. Wij gaan voor duurzaam.

1e spoor begeleiding
2e spoor begeleiding
3e spoor begeleiding

Sociale zekerheid

Wij zorgen dat jij aan alle verplichtingen voldoet die je als eigen risicodrager hebt. Ook verlonen wij de Ziektewetuitkering. Vitaal! ontzorgt en zorgt voor regie op schadelast.

Financiële impact berekenen
Werkgever
(Ex-)medewerker

Hoe kunnen wij je helpen?

Zijn er nog vragen en/of onduidelijkheden? Of wil je weten wat wij specifiek voor jou, je medewerkers of organisatie kunnen betekenen? Bel ons gerust of vul het contactformulier in. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

We horen graag van je!
info@vitaalarbo.nl0573 21 50 51
Martine Gaasbeek
Directeur Vitaal!

Neem contact op

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Er ging iets mis bij het versturen van het formulier.