10/1/2024

De eerste maanden van Ronald bij Vitaal!

‘’Het verschil is enorm’’

Leestijd:
3
min.
Delen op:

Drie maanden geleden begon Ronald zijn nieuwe uitdaging als operationeel manager bij Vitaal!. We namen de gelegenheid om hem te vragen naar zijn ervaringen gedurende de eerste maanden.

Ronald is vrijwel altijd werkzaam geweest in de zakelijke dienstverlening waarbij hij verschillende functies heeft bekleed, variërend in sales, advies en HR. ‘’Ik ben nooit iemand geweest die vooraf al exact wist wat hij later wilde worden. De verschillende functies die ik bekleed heb, passen bij de verschillende perioden in mijn leven. Met als gemene deler: het werken met en ten behoeve van andere mensen. Zo ben ik ook als casemanager in het verzuim begonnen bij een grote landelijke arbodienst. Ik wilde graag meer als specialist gaan werken en daarbij past het adviseren van werkgevers en werknemers in de verzuimbegeleiding heel goed.‘’

‘’Bij mijn vorige werkgever, een logistieke dienstverlener, werkte ik als HR-Businesspartner. In die rol was ik onder andere verantwoordelijk voor het verzuim binnen de organisatie. Toen kwam de functie van operationeel manager bij Vitaal! op mijn pad. Ik was al bekend met Vitaal!, omdat ze de arbodienst zijn van mijn toenmalige werkgever. In deze functie komen alle aspecten terug van mijn eerdere werkervaringen en dat bij een leuke club. Hier moet ik voor gaan dacht ik. Wat mij aansprak is de betrokkenheid met het achterland, maatwerk dienstverlening voor klanten én onderdeel uitmakend van de Flexfamily. Deskundig, regionaal met een relatief klein team en toch de voordelen van een grote organisatie.’’

Ook benadrukt Ronald dat het verschil tussen een landelijke en lokale arbodienst hem direct opviel. "Het verschil is enorm. Ik moest eraan wennen dat we hier letterlijk alle professionals onder één dak hebben. De deuren van mijn collega's staan altijd open, dus je kunt gewoon binnenlopen om iets te overleggen. Dit kan zelfs bij de bedrijfsarts, natuurlijk als er geen spreekuren zijn," grapt Ronald. "Bij een landelijke arbodienst werkten mijn collega’s en ik vaak vanuit verschillende locaties, waardoor de samenwerking veelal op afstand plaatsvond. Dat deze verschillen bestaan is logisch, gezien de omvang en structuur," vervolgt Ronald.

‘’Bij Vitaal! kent elke professional de partner door en door. De bedrijfsarts en casemanagers zijn altijd betrokken. Aan het begin van een samenwerking gaan ze persoonlijk langs op locatie om kennis te maken, dat vind ik echt uniek. Onlangs was ik bij een van onze partners die een specifieke vraag had over verzuimreductie. De volgende dag werd er bij Vitaal! een intern overleg gepland om de situatie van de partner vanuit alle hoeken te bekijken: medisch, arbeidsdeskundig, organisatorisch, enzovoort. “Is een extra dienst in de verzuimbegeleiding de oplossing, of ligt de sleutel tot succes bij het trainen en opleiden van de medewerkers van de partner?” Uiteindelijk leidde dit tot een gecombineerde aanpak die onze partner echt verder hielp.’’

Tot slot merkt Ronald op: “Ik kijk met veel plezier terug op mijn tijd als casemanager bij een landelijke arbodienst. Destijds heb ik ook mee mogen werken aan het in kaart brengen van de customer journey, waarbij ik diverse ondernemers heb geïnterviewd. Dit heeft mooie innovatieve ideeën opgeleverd. Bij Vitaal! zal ik daar zeker wat van integreren! Welke precies, dat geef ik nog niet prijs!’’

Preventie

Risico's op burn-out, ongevallen en verzuim brengt Vitaal! in kaart. Samen met jou werken we aan preventie zodat jouw medewerkers gezond blijven.

Verzuim

Ziekteverzuim is in veel gevallen niet medisch. Vanuit die gedachte werkt Vitaal! altijd samen met jou en je medewerker aan een goede oplossing.

Re-integratie

Samen aan de slag naar werkhervatting. Bij langdurige arbeidsongeschiktheid onderzoekt Vitaal! alle mogelijkheden en werkt naar een passende oplossing voor iedereen. Wij gaan voor duurzaam.

Eigenrisicodragerschap

Wij zorgen dat jij aan alle verplichtingen voldoet die je als eigen risicodrager hebt. Ook verlonen wij de Ziektewetuitkering. Vitaal! ontzorgt en zorgt voor regie op schadelast.

Hoe kunnen wij je helpen?

Zijn er nog vragen en/of onduidelijkheden? Of wil je weten wat wij specifiek voor jou, je medewerkers of organisatie kunnen betekenen? Bel ons gerust of vul het contactformulier in. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

We horen graag van je!
info@vitaalarbo.nl0573 21 50 51
Martine Gaasbeek
Directeur Vitaal!

Neem contact op

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Er ging iets mis bij het versturen van het formulier.